Novi stadion FK Kom Podgorica

 

 

Instalacija prirodne busen traveFudbalski savez Crne Gore i ovog puta nam je ukazao poverenje i poverio nam radove  završne faze na izgradnji novog stadiona FK Kom koji se nalazi u Podgorici. Tako da smo početkom decembra 2015 godine otpočeli radove na pripremi podloge (fina nivelacija terena) za postavku busen trave, ugradnju automatskog sistema za zalivanje i instalaciju busen trave .

Jedan od bitnijih koraka kada je izgradnja terena u pitanju, svakako je automatski sistem za zalivanje terena.

Zalivni sitemi za fudbalski teren

Naš tim stručnjaka projektom  je utvrdio da je na stadionu FK Kom potrebno ugraditi 7 ventila sa 5 rotora, kako bi smo omogućili optimalnu količinu vode  bez gubitka, za zalivanje zelene površine  terena. Kako ne treba menjati tim koji pobeđuje i ovoga puta smo koristili najkvalitetnije  rasprskivace vodeće svetske kompanije u ovoj oblasti  Rain Bird. Nakon završetka radova na ugradnji sistema za zalivanje bitno je zatrpati sve kanale koje su nastali prilikom ugradnje cevi , a koje su postavljene na dubini od 40cm.

Nivelacija podloge i priprema za instalaciju prirodne travePo zatrpavanju kanala usledio je  postupak koji se naziva “fina nivelacija terena”. Za ovaj postupak koristili smo sitan pesak kojim smo popunjavaju ulegnuća nastala na  terenu. Kanale i teren bilo je bitno  vlajati više puta  u dva pravca, sa konstantnim kvašenjem terena. Nakon što smo utvrdili da je teren u potpunosti pripremljen, mogli smo da otpočnemo i poslednju fazu ovog projekta, a to je polaganje prirodne busen trave. U dogovoru sa našim prtnerima iz Grčke – “Hellasod”, a nakon uzimanju u  obzir sastav zemljišta, klimatske uslove, kao i ostale faktore koji utiču na postojanje travnjaka, odabrali smo adekvatnu busen travu. Hellasod sa svojim više-decenijskim iskustvom, specijalizovanim osobljem i tehnološki naprednim mašinama  je vodeća svetska kompanija kada je u pitanju prirodna trava za fudbalska igrališta.

Ono po čemu se razlikujemo od naše konkurencije, osim kvalitetnijeg sastava busena, jeste i postupak same instalacije.

Postavlkjanje prirodne busen traveNaime  dimenzija “rolne busena” iznosi 30m x 1m. Rolne se mehaničkim putem polažu jedna pored druge. Potom se specijalnom opremom pribijaju jedna uz drugu. To nam daje mogućnost da za samo četiri dana  postavimo 8170 metara kvadratnih busen trave.

 

 

 

Teren sa prirodnom travom

Facebookgoogle_plusby feather